Pijler 5 in de praktijk


De toegevoegde waarde van het merk LMC-VO voor de scholen

LMC Voortgezet Onderwijs als kwaliteitslabel: dat is de ambitie waar de komende jaren op zal worden ingezet. Door middel van onder andere professionaliseringstrajecten, bezoeken van elkaars scholen, schooloverstijgende evenementen en personeelswervingscampagnes wordt toegewerkt naar een merkbeleving die de LMC-scholen ten goede komt.

Een sprekend voorbeeld is het jubileum kookboek van de Horeca Vakschool Rotterdam. Locatieleider Marco Meily kwam met het idee.“ Voeding is vaak een afspiegeling van culturen, gewoontes en sociale omstandigheden. Ga met jongeren in gesprek over eten en je komt over hen veel te weten. Voeding is immers een verbindende sociale factor en een ijsbreker voor een gesprek. Een gesprek over school, thuis en ambitie. Iedere LMC-school heeft wel een leerling met een talent en passie voor voeding. Dit boek bundelt alle recepten van de LMC-scholen; per school één recept. De recepten leiden de lezer langs de 24 scholen, die elk hun eigen eetcultuur laten zien.“

Klik hier voor 'the making of' van het jubileum-kookboek van Horeca Vakschool Rotterdam

“Ik kijk met veel plezier terug op het hele kookboekproject. Het was erg leuk om te zien met welke recepten de leerlingen kwamen. Daarnaast vond ik het heel tof om op zoveel verschillende plekken (scholen) in Rotterdam te komen en al die verschillende jongeren te ontmoeten. Ik fotografeer vaker jongeren en was in positieve zin verrast over het enthousiasme en de durf waarmee ze meededen aan dit project en zich lieten fotograferen! De leerlingen én de recepten komen er waanzinnig mooi in uit en ik vind het te gek om te zien hoe divers de Rotterdamse jeugd ís én kookt” aldus Gaby Jongenelen, fotograaf van het kookboek "Eten verbindt - verbindend eten".

Leerlingen op de personeelsdag, dinsdag 13 november 2018



“Altijd trots op de kinderen en een geweldige dag gehad met boeiende workshops. Ben weer uitgedaagd om na te denken over eigen handelen.” - Deelnemer van LMC-personeelsdag

LMC-personeelsdag

Het kookboek is uitgereikt op de jaarlijkse personeelsdag, een dag voor alle LMC-collega's met als doel te verbinden en elkaar te inspireren. Er was keuze uit ruim vijftig workshops en een programma met 'infotainment'.


Leerlingen hadden die dag ook een belangrijke rol. De catering werd verzorgd door Horeca Vakschool Rotterdam en de drie Praktijkcolleges.

De begeleiding van docenten van en naar de workshops in de gebouwen en de garderobe verzorgden Young Business School Rotterdam-leerlingen en leerlingen van Zuiderpark en Montfort College. Bloemstukken waren gemaakt door leerlingen van Vak College Hillegersberg en zang, dans en muziek namen leerlingen van Zuiderpark, De Theaterhavo/vwo en Havo/vwo voor Muziek en Dans voor hun rekening. De dag is als heel inspirerend ervaren, getuige de vele enthousiaste reacties.

Het Starterstraject

Over "nieuwe collega’s ontmoeten" gesproken. Het Starterstraject is een traject voor nieuwe medewerkers van LMC Voortgezet Onderwijs en wordt verzorgd door de LMC Academie. Het doel van het traject is dat de deelnemers LMC de organisatie beter leren kennen, dat zij kennismaken met het College van Bestuur en met andere nieuwe collega’s en dat zij relevante en praktische informatie meekrijgen.

Het traject bestaat uit twee onderdelen:


1. De Smart Start, eerste week van het schooljaar. Het doel is om een rustige start te bevorderen. Op deze introductiebijeenkomsten worden de medewerkers wegwijs gemaakt in allerhande praktische zaken zoals de digitale systemen die onmisbaar zijn in het werk.


2. De LMC-safari, de week voor de herfstvakantie. Collega’s bezoeken op de fiets LMC-scholen voor een rondleiding. Alle deelnemers presenteren hun eigen school. Daarnaast is er ruimte om de ervaringen van de eerste maanden te delen.

Deelnemers van de LMC-safari, donderdag 18 oktober 2018